subota, 25.07.2009.

STRAVIČNA ŽELJEZNIČKA NESREĆA

Nagibni vlak koji se kretao na relaciji Zagreb-Split iskočio je u petak u 12.08 sati iz tračnica u mjestu Rudine, između kolodvora Labin Dalmatinski i Kaštel Stari.

U stravičnoj željezničkoj nesreći 6 je osoba poginulo, a 55 osoba je ozlijeđeno.

Samostalni sindikat HŽ Cargo izražava iskrenu i duboku sućut obiteljima poginulih putnika, a svima povrijeđenima želi brz oporavak i brzo ozdravljenje.

- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.07.2009.

Problematika po pitanju zaštitnih sredstava, zaštitne odjeće i obuće

Dopis smo uputili Upravi-Direktoru, HŽ Cargo d.o.o.


Radnici HŽ Carga upoznali su nas sa problemima po pitanju nedostatka zaštitne odjeće i obuće kao i neispravnih zaštitnih sredstava za rad .

Sa zaštitnim zimskim i ljetnim cipelama ima kontinuiranih problema sa njihovom lošom kvalitetom i čestim reklamacijama zbog puknuća đonova, koje nisu stabilne te dolazi do klizanja pa postoji opasnost od ozljeda radnika. Ženske cipele sa petom nisu advekatne po opisu poslova te ih treba prilagoditi prema radnim mjestima.

Dogovorena isporuka novih redizajniranih osobnih zaštitnih sredstava za ljeto i zimu te službenih i zaštitnih cipela trebala je krenuti sa 01.06.2009. ali prema informacijama i pritužbama radnika još im uvijek nije isporučeno.

Signalne svjetiljke su neadekvatne i loše kvalitete.

Motorole koje su vrlo bitne po pitanju sporazumijevanja i osobne sigurnosti manevarskog i vlakopratnog osoblja uglavnom su stare i loše ili ih nema dovoljno, sa slabim baterijama koje se brzo istroše, a često samo sa jednim punjačom.
Hitna potreba za motorolama je u HŽ Cargo Slavonski Brod, HŽ Cargo Kutina, HŽ Cargo Rijeka, HŽ Cargo Ogulin, HŽ Cargo Šibenik, HŽ Cargo Sisak Caprag.

Da bi se ubrzao manevarski rad, povećala sigurnost željezničkog prometa te sigurnost manevarskog i vlakopratnog osoblja smatramo da HŽ Cargo d.o.o. treba donijeti hitnu investicijsku odluku kojom bi se nabavile motorole, signalne svjetiljke i sva potrebna zaštitna odjeća i obuća.


Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov


- 22:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.07.2009.

ISPLATA REGRESA

Uprava HŽ Cargo a na prijedlog Uprave HŽ Holding tražila je suglasnost sindikata za odgodu isplate regresa.
Odgovorili smo ovako:

Na osnovu prijedloga Uprave HŽ Holding d.o.o. broj 770/09 od 08.07.2009. da se regres isplati svim društvima u isto vrijeme SSHŽC ne daje suglasnost za odgodu isplate regresa iz slijedećih razloga:

- tražimo da se ne krše odredbe članka 160. KU za HŽ Cargo d.o.o. i članka 122. Pravilnika o radu HŽ Cargo kojim je predviđena isplata regresa najkasnije do konca srpnja

- nekorektno je traženje od radnika HŽ Carga da budu solidarni s radnicima drugih društava pa da isplata bude u isto vrijeme, kad jako dobro znamo da HŽ Holding d.o.o. nije tako štitio interese radnika HŽ Carga kad su sva društva HŽ Holdinga po pitanju svojih primanja daleko nadmašila HŽ Cargo d.o.o. a s čime su radnici HŽ Carga duboko podcijenjeni.

Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov

- 08:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 11.07.2009.

USKORO ĆE SSHŽC UTEMELJITI PODRUŽNICU HŽ CARGO SPLIT

Na sastanku 10.07.2009. s radnicima HŽ Cargo Split, iz Split Predgrađa i Solina, radnici HŽ Carga su prepoznali potrebu da se učlane u svoj Samostalni sindikat HŽ Cargo i svojim članstvom daju snagu svom matičnom sindikatu.
Očekujuemo da ćemo uskoro napraviti izbornu skupštinu u HŽ Cargo Split gdje će članovi SSHŽC sami izabrati glavnog povjerenika i povjereništvo svoje podružnice.
Podružnica HŽ Cargo Split bit će 14 podružnica osnovana u SSHŽC.
- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.07.2009.

VODSTVO SINDIKATA I SINDIKALNI POVJERENICI - KONTAKTI

Radi što neposrednije komunikacije članstva
sa svojim vodstvom sindikata dostavljamo popis
sindikalnih dužnosnika i glavnih povjerenika po podružnicama
sa njihovim brojevima mobitela.

Image Hosted by ImageShack.us

- 18:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SSHŽC


Image Hosted by ImageShack.us



- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.