ponedjeljak, 26.10.2009.

PREGOVARAČI ODBOR SINDIKATA ZA KU HŽ CARGO

Nakon dogovora sindikata u HŽ Cargu o broju pregovarača svakog sindikata i 2 održana zajednička sastanka, SŽH je samoincijativno uputio GSV-u zahtjev da službeno odredi broj pregovarača sindikata koji imaju pravo kolektivno pregovarati.Nekorektno je što smo se dogovorili, a nekorektno je što su to napravili a nijednom sindikatu nisu rekli.Rekli su tek na 2. sastanku na koji su oni doveli 5 svojih "tobožnjih" pregovarača.
Gospodarsko socijalno vijeće je odradilo svoj zadatak i prema broju članova sindikata u HŽ Cargu odredilo broj pregovarača.
SŽH ima 2 člana pregovaračkog odbora, SSHŽC ima 1 člana ( po broju članova je 3. sindikat u HŽ Cargu), STPVV HŽ ima 1 člana i SHŽ ima 1 člana.
- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.10.2009.

Čestitamo 8. listopada - Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Sabor je odlukama uz ostalo utvrdio da Republika Hrvatska više ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ ne smatra legitimnim i legalnim, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije SFRJ.

Također je utvrđeno i da Jugoslavija, kao državna zajednica, više ne postoji.

- 22:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.10.2009.

ČESTITAMO DAN HRVATSKIH ŽELJEZNICA


Svim željezničarkama i željezničarima čestitamo 5. listopada 2009. Dan hrvatskih željeznica koji se obilježava u znak sjećanja na 5. listopada 1990. kada je Hrvatski sabor donio Zakon po kojem su prvi put sve pruge na teritoriju samostalne i suverene Republike Hrvatske postale sastavni dio Hrvatskih željeznica.
SSHŽC



- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.