subota, 25.12.2010.

Čestitit i blagoslovljen Božić

Samostalni sindikat HŽ Cargo svojim članicama i članovima, želi čestit i blagoslovljen Božić.

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.12.2010.

KUKURIKU SINDIKALISTI IZ SHŽ

Poštovano članstvo, cijenjeni radnici HŽ Carga,

U kratkom vremenu obraćamo vam se još jednom povodom zadnjeg napisa Ivana Forgača, predsjednika SHŽ u kojem pokušava obraniti svoje kukuriku sindikaliste, a nema ni jednog argumenta s kojima ih može obraniti, a kamoli osporiti bilo što iz mog dopisa koji se temelji na činjenicama, koje se lako mogu provjeriti.
Ivan Forgač iznosi neutemeljene tvrdnje i besmislice koje vrijeđaju zdrav razum svakog normalnog čovjeka, a vrhunac u svojoj ispraznosti i promašenosti doseže kad predsjednicu SSHŽC uspoređuje s Franjom Tuđmanom.

Ovim dopisom želimo odgovoriti na navode iz dopisa Ivana Forgača i iznijeti još neke okolnosti i događaje vezane za lice i naličje kukuriku sindikalista iz SHŽ.

Naš odgovor je sljedeći:
Ivan Forgač notorne izdajnike i licemjere, Marijana Jelenskog i Matea Buljana naziva časnim i poštenim ljudima, osobe koje su bili utemeljitelji Samostalnog sindikata HŽ Cargo, koji su preko noći promijenili svoje nazore i uvjerenja i odrekli se ideje matičnog sindikata. Od momenta kad im je Ivan Forgač ponudio profesionalnu plaću izdali svoje kolege u najtežim i najpresudnijim trenucima stvaranja matičnog sindikata. Može li čin takve nečasne radnje napraviti moralna i karakterna osoba?

O njihovom moralu, časti i poštenju govori i najnoviji slučaj koji predviđa kaznenu odgovornost.

Naš sindikat SSHŽC bio je u obilasku svojih članova i radnika HŽ Carga, (Split, Šibenik, Zadar) pa smo tako noćili u trogirskom hotelu. Mateo Buljan nakon našeg odlaska nazvao je hotel, lažno se predstavio da je iz računovodstva, a da je Marija Stefanov, predsjednica izgubila račun od noćenja koji njemu treba zbog evidencije pa da mu faksiraju. Recepcionarki je dao broj faksa na koji da mu faksira račun, a to je broj 021 338 534, odnosno broj iz HŽ Cargo Split iz TPV-a. Ništa ne sluteći recepcionarka hotela je to i uradila, jer je mislila će tako napraviti uslugu. Ipak drugi dan su iz hotela to htjeli provjeriti pa su me nazvali i dali mi gore navedeni broj faksa. Kad sam dobila broj na koji je to faksirano, nimalo nije bilo sumnje da je to uradio Mateo Buljan, jer nitko drugi tko se služi tim telefonom koji je ujedno i faks nema nikakav interes za takav nizak i prljav čin. Postoje svjedoci koji su taj račun vidjeli kod Matea Buljana.
Mateo Buljan, došavši do tog računa na prijevaran način lažno se predstavivši, taj isti račun je proslijedio i svom dopredsjedniku, Marijanu Jelenskom, koji ga je ponosno nosio na osječko područje i pokazivao ga radnicima HŽ Cargo Osijek. Svatko pametan može zaključiti kakav su radnici dobili dojam o Marijanu Jelenskom i SHŽ, kad se njihov cjelokupni sindikalni rad temelji na pričanju i glupostima kao što je pokazivanju navedenog računa. Da li su Marijan Jelenski i ekipa iz SHŽ razmišljali što se može zaključiti iz takve priče (oni su sigurno spavali na klupi u parku kad su bili nekoliko dana u Osijeku).
Još jedan od bisera Marijana Jelenskog u tom pohodu u Osijeku je bio kad je došao u jednu prostoriju i sav zapjenjen prigovorio radnicima zašto na zidu visi kalendar SSHŽC, pa ga je htio skinuti što mu radnici nisu dali. Nakon toga mi smo dobili nove članove.

S dolaskom Marijana Jelenskog i SHŽ u Osijek, povećala se potražnja za pristupnicama SSHŽC.

Ivan Forgač navodi da me naslijedio Marijan Jelenski na mjestu dopredsjednice SHŽ, pa ga zato mrzim. To je presmiješna, jadna i glupa izjava, kad se zna da smo 17.03.2009. zajedno potpisali utemeljenje SSHŽC. A isto tako je svima poznato da Marijan Jelenski nikad nije do tada bio profesionalac niti bi bio sa 30-tak članova u varaždinskoj podružnici. Sa mojim odlaskom iz SHŽ 17.03.2009. a nakon utemeljenja SSHŽC, Marijana Jelenskog je Ivan Forgač nagradio za njegovu izdaju sa profesionalnom plaćom i funkcijom dopredsjednika SHŽ.
Marijana Jelenskog ne mrzim, a jedino prema njemu osjećam prezir i gnušanje i na čela mu uvijek čitam „izdajnik i licemjer“. Tako i kod Matea Buljana i ostalih izdajnika.

Ivan Forgač bulazni o brojnosti i utjecaju članstava SHŽ u HŽ Cargu. Upravo zato prikazat ćemo izvod iz službenog izvješća HŽ Carga o broju članova SHŽ i SSHŽC u HŽ Cargu za plaću isplaćenu u 11. mjesecu 2010. godine gdje se vidi da je naš sindikat brojniji od SHŽ, a samim tim i utjecajniji. U 12. mjesecu 2010. podaci će biti daleko porazniji za SHŽ s obzirom da mi imamo 20-tak novih članova, a uglavnom onih koji su otišli iz SHŽ-a.

SHŽ svaki mjesec je sve manji…i manji.

Sindikat hrvatskih željezničara (SHŽ) - 314 Samostalni sindikat HŽ Cargo - 344

Što se tiče preglasavanja u SHŽ svi znaju da je ukinut konsenzus, kao način odlučivanja, a time je ukinuta autonomija djelatnosti HŽ Cargo i uvedeno preglasavanje, pa to i vrapci na grani znaju. Ne znaju samo oni koji ne žele da znaju ili su slijepi kod vlastitih očiju.

Nakon bezbroj neutemeljenih gluposti Ivana Forgača i ovog zadnjeg njegovog pisanja u cilju zaštite njegovih slugu pokornih mogu samo reći staru mudru narodnu izreku koja kaže: «isti se istom raduje».

Na kraju poštovani i cijenjeni radnici HŽ Carga kukuriku sindikaliste iz SHŽ treba zaboraviti i ignorirati s podsmjehom. Put prosperiteta i boljitka je vaš matični i strukovni sindikat i zato vas i ovaj put pozivamo da ispunite pristupnicu i postanete član SSHŽC.

S poštovanjem,

Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov


- 09:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.