ponedjeljak, 21.03.2011.

UTEMELJENA PODRUŽNICA HŽ CARGO VARAŽDIN

Dana 21.03.2011. utemeljena je podružnica HŽ Cargo Varaždin. GLavni povjerenik podružnice HŽ Cargo Varaždin je Božidar Šnidarić.Pozivamo radnike HŽ Cargo Varaždin da postanu članovi svog matičnog i strukovnog sindikata, Samostalnog sindikata HŽ Cargo.
Broj mobitela glavnog povjerenika Božidara Šnidarić je 091 541 26 74.

Radnik sa stavom bira sindikat sa stavom!
- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.03.2011.

AKTIVIRANA PODRUŽNICA- HŽ CARGO KOPRIVNICA

Obavještavamo radnike HŽ Carg Koprivnica da je aktivirana podružnica SSHŽC HŽ Cargo Koprivnica.Glavna povjerenica podružnice HŽ Cargo Koprivnica je Ljiljana Jaković.Pozivamo radnike HŽ Cargo Koprivnica da se učlane u svoj matični i strukovni sindikat. Broj mobitela glavne povjerenice je 099 857 29 17.

Radnik sa stavom bira sindikat sa stavom!
- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.03.2011.

SRETAN 8. MART

Sretan 8. Mart svim članicama i svim zenama ovoga svijeta.
- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.03.2011.

Obavijest u vezi izbora radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu u HŽ Cargu

ČLANSTVU SSHŽC
SVIM RADNICIMA HŽ CARGA

Poštovano članstvo, cijenjeni radnici HŽ Carga,

dana 02. 03. 2011. godine održan je sastanak našeg sindikata (SSHŽC) s Upravom HŽ Carga po pitanju pokrenutih izbora za radnička vijeća i ZNR. Sastanak je zatražen mnogo ranije (04.02.2011.), ali zbog obveza i bolesti direktora sastanak ranije nije bilo moguće održati, a što nam je bila obveza prema članku 2. stavku 4. Pravilnika o postupku izbora radničkih vijeća, savjetovanje s Poslodavcem o vremenu i mjestu održavanja skupova radnika, vezano za postupak izbora radničkih vijeća i izbora povjerenika radnika za zaštitu na radu u HŽ Cargu.

Po planu SSHŽC, kao predlagatelja ovih izbora skupovi radnika trebali su početi odmah nakon zatraženog sastanka.

Međutim na sastanku direktor g. Rogožar iznio je jednu novu činjenicu, a to je da će nova organizacija HŽ Carga sigurno biti donesena 01. 04. 2011. godine. Kako nova organizacija HŽ Carga podrazumijeva i potpuno nove izborne organizacijske jedinice za izbor radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu našli smo se pred dilemom da li započeti s izbornim aktivnostima odmah po postojećoj organizaciji ili sačekati dvadesetak dana i izbore provesti po novoj organizaciji.

Iz više razloga odlučili smo sačekati tih dvadesetak dana i izbore provesti po novoj organizaciji. Smatramo to logičnijom i boljom opcijom nego da smo u izborne aktivnosti ušli na bazi sadašnje organizacije koja prestaje važiti s 01.04. ove godine.

Poštovano članstvo, cijenjeni radnici HŽ Carga, kao predlagatelji ovih izbora smatramo svojom obvezom i dužnošću izvijestiti vas o svim važnim izbornim aktivnostima, kako bi u što većem broju aktivno učestvovali u ovim izborima i kako bi, kao izraz vaše slobodne volje, izabrali najbolje kandidate za članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu.

Isto tako pozivamo vas da u što većem broju dođete na skupove radnika koji će se početi održavati po organizacijskim jedinicama HŽ Carga, iza 1.04.2011.

Pravovremeno ćemo vas izvijestiti o točnom vremenu i mjestu održavanja skupova po organizacijskim jedinicama.

S poštovanjem,


Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov

- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.