utorak, 03.05.2011.

Zamolba za pomoć zbog prijedloga Pravilnika o organizaciji u HŽ Cargo d.o.o. zbog gašenja Glavne poslovnice HŽ Cargo Osijek i Glavne poslovnice HŽ Cargo Koprivnica

- Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture,
ministar g. Božidar Kalmeta
- Ministarstvo obitelji, branitelja međugeneracijske solidarnosti, ministar g. Tomislav Ivić
- potpredsjednik Sabora, g. Vladimir Šeks
- potpredsjednik Sabora, g. Josip Friščić

Poštovani,
obraćamo Vam se za intervenciju i pomoć za predmetni slučaj gašenja Glavnih poslovnica u Osijeku i Koprivnici o čemu vas želimo izvijestiti.
Uprava HŽ Carga dostavila je prijedlog Pravilnika o organizaciji po kojemu je predvidjela gašenje Glavne poslovnice HŽ Cargo Osijek i njezino pripojenje Glavnoj poslovnici HŽ Cargo Vinkovci i gašenje Glavne poslovnice HŽ Cargo Koprivnica i njezino pripojenje Glavnoj poslovnici HŽ Cargo Varaždin što mi smatramo besmislenim činom koji nema nikakvo opravdanje, a nema ni veze sa stvarnim potrebama kad je u pitanju poslovanje HŽ Cargo d.o.o.

Protiv smo gašenja Glavnih poslovnica HŽ Cargo Osijek i HŽ Cargo Koprivnica, a za opstanak glavnih poslovnica u sva 4 grada (HŽ Cargo Osijek,HŽ Cargo Koprivnica, HŽ Cargo Vinkovci i HŽ Cargo Varaždin) i to iz slijedećih razloga:
- jer sve imaju uvijete s obzirom na obim i količinu teretnog prijevoza,
- nalaze se na paneuropskim prometnim koridorima (Vb, Vc i X) na kojima HŽ Cargo
ostvaruje gotovo 70% ukupnog prometa,
- svi navedeni gradovi imaju povijesnu željezničku tradiciju,
- nekorektno je to i prema hrvatskim braniteljima koji čine gotovo 70% zaposlenih radnika HŽ Cargo Osijek, a ovim činom bi došlo i do gašenja radnih mjesta,
- smatramo da ukidanjem Glavne poslovnice HŽ Cargo Osijek i HŽ Cargo Koprivnica ne bi pridonijelo uštedi već bi se izgubila efikasnost sustava teretnog prijevoza,
- ovakav prijedlog Pravilnika o organizaciji HŽ Cargo d.o.o.o izazvao je opravdani bunt radnika HŽ Cargo Osijek i HŽ Cargo Koprivnica.

Iz svih navedenih razloga predlažemo da se Pravilnik o organizaciji HŽ Cargo d.o.o. izmjeni u smislu da se Glavna poslovnica HŽ Cargo Osijek i Glavna poslovnica HŽ Cargo Koprivnica ne gase već da zadrže svoju poslovnu autonomiju u HŽ Cargu prema kojoj bi imale regionalnu samostalnost. Isto je to važno i iz razloga da se ne izazove daljnji bunt i nezadovoljstvo radnika, a u konačnici i građana Osijeka i Koprivnice. Stoga vas molimo da pomognete da se ne ugase Glavne poslovnice HŽ Cargo u Osijeku i Koprivnici.

Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov

- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.05.2011.

Sretan vam praznik rada – 1. svibnja

Danas je Međunarodni praznik rada, a slavimo ga kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu na ovaj datum 1886. godine, kada se gotovo 400.000 radnika diglo kako bi izborili pravo na osmosatno radno vrijeme. Tijekom tih demonstracija ubijeno je više od dvije stotine radnika, a osmero ih je u kasnijem suđenju osuđeno na smrt pod lažnom optužbom bacanja bombe.

Ovaj praznik se obilježava od 1889. godine, a u Hrvatskoj se prvi put proslavio 1890. u Maksimiru po kojem su se radnici prošetali noseći crvene trake i karanfile čime su simbolizirali krv koja se prolila u Chicagu.


- 06:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.