srijeda, 28.08.2013.

Nezakonitost poziva za dostavu valjanih dokumenata o završenom školovanju upućen svim radnicima HŽ Carga

HŽ CARGO d.o.o.
- Uprava
- Korporativne funkcije

Poštovani,

Uputili ste poziv svim radnicima HŽ Carga za dostavu valjanih dokumenata o završenom školovanju, broj: 11526/2013., koji smatramo nezakonitim i to iz slijedećih razloga:

1.Svaki radnik HŽ Carga je prilikom svog zaposlenja morao i bio obvezan dostaviti vjerodostojne isprave o svom završenom stručnom obrazovanju (čl. 5 st. 1. i 2. Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima), bez kojih se nije mogao ni zasnovati radni odnos.
2.Služba za ljudske resurse (kadrovska služba) je bila obvezna prilikom zasnivanja radnog odnosa, kao i u slučaju eventualnog novog rasporeda provjeriti i utvrditi vjerodostojnost i valjanost isprava o završenom stručnom obrazovanju svakog pojedinog radnika.
3.Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima, nigdje ni u jednom članku ne predviđa niti propisuje mogućnost ponovnog traženja kadrovske dokumentacije koju su radnici podnijeli prilikom zaposlenja.
4.Poziv svim radnicima kao i obvezujući nalog, broj: UC-93-8/13 koji nalaže svim radnicima da u roku do 05.09.2013. dostave valjani dokument kojim dokazuju svoje završeno školovanje je temeljem gore navedenih činjenica nezakonit.
5.Isto tako želimo navesti određene proturječnosti vezano za ovaj predmet:

- poziv je naslovljen svim radnicima,a u tekstu se navodi da svi radnici u roku do 5.09. 2013. dostave valjane dokumente u Glavnu poslovnicu, pa se slijedom toga pitamo, gdje radnici Direkcije trebaju dostaviti svoje dokumente ili se ovaj poziv i obvezujući nalog ne odnose na radnike Direkcije. Ako se doista ovaj poziv ne odnosi na radnike Direkcije, onda se radi o obliku teške diskriminacije.
- prošle godine osnovano je Povjerenstvo za utvrđivanje stanja kadrovskih evidencija za područje cijelog HŽ Carga, koje je imalo zadatak da utvrdi ovo što vi u pozivu i obvezujućem nalogu tražite. Nakon toga svim radnicima HŽ Carga dat je rok da svoje isprave o završenom obrazovanju upišu u radne knjižice.
- ako se utvrdilo ili posumnjalo da se kod nekih radnika radi o neispravnim ili falsificiranim diplomama, tada je Služba za ljudske resurse morala po službenoj dužnosti pokrenuti postupak utvrđivanja ispravnosti dokumenata o završenom školovanju.

Zaključno smatramo da je apsurdno tražiti od svih radnika da dokazuju svoju stručnu spremu i sumnjičiti ih i time ih izlagati nepotrebnim javnobilježničkim troškovima, već bi bilo ispravno da se poziv uputi konkretnim radnicima kojima je utvrđeno da u osobnom spisu, odnosno dosjeu, nemaju priloženu ispravnu dokumentaciju o završenom stručnom obrazovanju.

Zahtijevamo da se ovaj poziv upućen svim radnica stornira, a da se uputi novi poziv samo onim radnicima kod kojih je utvrđen nedostatak tih dokumenata o završenom stručnom obrazovanju.

S poštovanjem,

Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov


- 00:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.08.2013.

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!!!

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani Knin u vojnoj operaciji Oluja.
- 01:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.