četvrtak, 07.11.2013.

IZBORI U SSHŽC

- svim članicama i članovima SSHŽC
- glavnim povjerenicama i glavnim povjerenicima SSHŽC



Kolegice i kolege!

Dvije su važne aktivnosti koje će članice i članovi, te sindikalne povjerenice i sindikalni povjerenici našeg sindikata provoditi u idućih nekoliko mjeseci. Prvo ćemo u sindikalnim podružnicama provesti izbor sindikalnih povjerenika za Povjereništva podružnica. A u drugoj fazi provest će se izbori za najviša tijela sindikata, o čemu će biti više riječi u budućim obraćanjima, a sada vas, kolegice i kolege, želim upoznati s najvažnijim informacijama o predstojećim izborima u sindikalnim podružnicama.

Sukladno našem Statutu ove izbore moramo provesti u mjesecu studenom 2013. godine. Obavijest o održavanju izbora u podružnici (Poziv) potrebno je barem tjedan dana ranije staviti na oglasnu ploču sindikalne podružnice ili na neko drugo vidljivo mjesto kod poslodavca.

Kako je od iznimne važnosti da na sastanku, na kojem će se birati buduće sindikalne povjerenice i budući sindikalni povjerenici podružnice, bude što je moguće veći broj članova, važno je pažljivo odabrati vrijeme održavanja sastanka.

Pri izboru budućih sindikalnih povjerenika jako je važno izabrati osobe koje će izvršavati sindikalnu funkciju, odgovorno voditi sindikalnu podružnicu i nadzirati njezino djelovanje. Izbor budućih sindikalnih povjerenica i sindikalnih povjerenika iznimno je važan zbog njihove mogućnosti, izravne i neizravne, na donošenje svih važnih odluka u našem sindikatu u narednom četverogodišnjem razdoblju.

Radi detaljnijeg informiranja članstva i povjerenika napravili smo i Naputak o provedbi izbora u sindikalnim podružnicama SSHŽC, koji vam u prilogu dostavljamo, kao i obrazac zapisnika i poziva.

S poštovanjem,
Predsjednica SSHŽC
Marija Stefanov




NAPUTAK

O PROVEDBI IZBORA U SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA SSHŽC


- svim članovima SSHŽC
- glavnim povjerenicima SSHŽC



1. Glavni odbor SSHŽC na sjednici održanoj 25.09.2013. donio je Odluku o provođenju izbora u SSHŽC za novo mandatno razdoblje od 4 godine.

2. Izbori će se provesti u dvije faze i to:
- izbori u podružnicama,
- izbori za najviša tijela sindikata.

3. Ovaj Naputak odnosi se samo na prvu fazu izbora - izbore u podružnicama. Izbori u podružnicama održati će se okvirno u 11. mjesecu 2013. godine,
sukladno članku 32. Statuta SSHŽC.

4. Izbori u podružnicama se mogu provesti tajnim glasovanjem i javnim glasovanjem, predlažemo da se izbori u podružnicama radi jednostavnosti provedu javnim glasovanjem na zajedničkom sastanku svih članova sindikata u podružnici ili na više sastanaka po radnim jedinicama podružnice zasebno, ako se tako odluči.

5. Redoslijed radnji: sazivanje, predlaganje i biranje.
- saziva se zajednički sastanak svih članova sindikata u podružnici ili više
sastanaka, ako se tako odluči,
- na zajedničkom sastanku/cima predlažu se kandidati i biraju povjerenici
Povjereništva podružnice,
- broj povjerenika ovisi o broju članova sindikata, kao i o broju radnih
jedinica u podružnici, s tim da ne može biti manje od tri (3) povjerenika,
- svi izabrani povjerenici čine Povjereništvo podružnice,
- da bi odluke o izboru bile pravovaljane donose se natpolovičnom većinom
nazočnih članova podružnice.

6. Nakon izbora povjerenika saziva se konstituirajuća sjednica svih izabranih povjerenika u podružnici na kojoj se bira glavni povjerenik i njegov zamjenik.

7. Nakon provedenih izbora potrebno je dostaviti u centralu sindikata zapisnik sa zajedničkog sastanka ili sastanaka na kojem se biraju povjerenici i zapisnik s konstituirajuće sjednice.


Predsjednica SSHŽC:
Marija Stefanov

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.