nedjelja, 02.03.2014.

Neistine i podmetanja koje plasira SŽH vezano za ulogu GRV u predmetu savjetovanja po pitanju Liste tehnološkog viška radnika

- svim radnicima HŽ Carga

Ovih dana prenose se nevjerojatne konstrukcije od strane predstavnika SŽH, koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću, a koje smjeraju na davanje krive slike o radu i ulozi Glavnog radničkog vijeća i njegovih članova.

Naime, radi se o slijedećem:
SŽH želi, pod svaku cijenu, prikazati pred radnicima HŽ Carga, GRV u ulozi koju ono nema.
Tako šire neistine i laži da je GRV moglo spriječiti donošenje Liste tehnološkog viška radnika, što je potpuno nepoznavanje zakonske uloge GRV.

Po čl.149. st.1. i st. 3. t.10., Poslodavac se mora savjetovati s GRV o namjeravanoj odluci, što provedbeno znači da Poslodavac nije obvezan prihvatiti mišljenje GRV, jer se radi o savjetovanju, a ne suglasnosti, jer savjetovanje znači davanje mišljenja bez obveza Poslodavca da to i prihvati.

Liste tehnološkog viška radnika radi i donosi Poslodavac i to isključivo na bazi Pravilnika o organizaciji HŽ Cargo, koji je donesen 31. 01.2014. g.

Na sjednici GRV, održanoj 27.02.2014. članovi GRV, osim članova iz SŽH i SHŽ su odgovorno i marljivo odradili sjednicu GRV sa ciljem da pokušaju otkloniti što više nepravilnosti na Listi, odnosno da se Poslodavcu skrene pozornost na propuste i nedostatke.

Predstavnici SŽH znaju da je to tako, ali i pored toga namjerno pokušavaju prebaciti krivnju na ostale članove GRV.

Na kraju smatramo, ovakve postupke SŽH krajnje nekorektnim. Zato molimo sve radnike HŽ Carga da ne nasjedaju na takve priče, jer morate znati da je GRV uvijek na strani radnika i da nikad neće biti drugačije.
S poštovanjem,


Predsjednica Glavnog radničkog vijeća
Marija Stefanov

- 21:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.